Is het KLPD-virus leerzaam?

Vanmorgen “besmet” geraakt met het KLPD-virus. Gruwel. Wellicht tijdens het automatisch laten toevoegen van een agenda-item (overigens niet bewezen). Feit is wel dat ik Windows 8 niet meer opgestart krijg. Ook niet in de veilige modus. Ben zelfs via de DOS-prompt op zoek geweest naar het virus (dir klpd.exe /s) maar zo gemakkelijk laat het zich niet vangen.

Naar mijn ICT-mannetje dus weer … die gelukkig altijd voor me klaar staat (René, topper, dank). Maar zo’n gebeurtenis zet je wel weer aan het denken. Kost geld en zeeën van tijd. Welke data is nu onbereikbaar? Van wanneer dateert de laatste backup? Is het handig om vanaf een externe harde schijf te gaan werken? Of in the cloud gaan? Hoe koppel ik mijn externe harde schijf aan de iPad (die doet het gelukkig nog). Waarom herkende mijn viruschecker deze boosdoener niet. Etc. Etc.

Allemaal goede zinvolle vragen. Helpt wel als je positief kunt denken. Zet ICT beleid van de ZZP-er wel weer op de kaart. Maar moet ik nu ook oprecht dankbaar zijn met de “ontwikkelaars” van deze ongein. Helpt misschien wel bij de verwerking … kweet ut nog nie.

Dit bericht is geplaatst in EW-tje. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *