Onacceptabele ICT!

Leek me prettig om voor de vakantie nog even mijn ITIL-certificering rond te maken. Op de site van APM Group – waar ik nota bene al eerder examens heb gedaan – leek geen plekje vrij voor augustus. Maar meestal communiceer ik liever met mensen, dus toch even in de ouderwetse telefoonpaal geklommen. Een heel bevredigend resultaat … “Ja hoor, 16 augustus en 30 augustus zijn beide nog mogelijk. Ik zal de data voor u beschikbaar maken op de site.”

Kort daarna ontving ik een mailtje dat alleen 30 augustus mogelijk was (maar dan ben ik al op vakantie) want het systeem staat niet toe dat er binnen een week voor het examen nog geboekt kan worden. Ik belde terug … “Ja dat klopt, maar heeft u mijn mailtje niet ontvangen dan?” Natuurlijk wel, maar dat kon ik bijna niet geloven. Kan/mag niemand anders dat dan … even in de wacht … nee. Nee, dat staat het systeem echt niet toe.ICT nee

Stel je toch voor dat je examens verkoopt en je telefonisch overeenkomt dat het kan, dat er plek is, en een stevig betalende klant … dan wil je toch kunnen dealen! En het aller aller aller gekste vind ik nog … dat medewerkers dit accepteren van hun ICT. Hoe zat het ook al weer? Wie ondersteunt nou wie?

Zeg dus “nee” tegen APMG … en kies voor EXIN, zo leerde verder speurwerk. Automatisch webcam controle, controle op microfoon en breedband internetverbinding … allen SUCCESVOL, u kunt nu online uw examen afnemen.

Wat is ICT toch geweldig krachtig hè (voor sommigen).

Dit bericht is geplaatst in EW-tje. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *