Van prostituee naar officemanager

Een titel die triggert, maar als je de achtergrond leest piep je wel anders … een bericht dat ik “moet” delen …

Het project ‘van prostituee naar officemanager’ van Terre des Hommes is genomineerd voor de ASN Bank Wereldprijs. Doel van het project is om vanaf 2013 in drie jaar tijd 450 kwetsbare meisjes een beroepsopleiding te bieden en succesvol te begeleiden naar betaald en eerlijk werk in een veilige omgeving. Hierbij gaat het onder andere om de opleiding officemanagement. Ook is er aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en computerles.

Gedwongen prostitutie In het Indiase Bellary District is kinderarbeid aan de orde van de dag. Veel kinderen stoppen vroegtijdig met school en belanden in een spiraal van slecht betaald en gevaarlijk werk, criminaliteit en agressie. Veel meisjes worden nog vóór hun puberteit ingewijd in het verboden Devadasi-systeem en gedwongen tot prostitutie. Deze culturele traditie offert vrouwen en zelfs jonge meisjes aan de tempel wat in de praktijk betekent dat zij gedwongen worden om als prostituee te werken. Het is slecht betaald en gevaarlijk werk waaruit ze niet kunnen ontsnappen. Juist deze meisjes wil Terre des Hommes helpen met praktische beroepsopleidingen en begeleiding naar eerlijk en veilig werk.

Stemrondes Draag je dit project een warm hart toe, stem dan via Voor de wereld van morgen > Dit kan nog tot en met 25 september. De vijf projecten met de meeste stemmen gaan door naar de volgende ronde. Op 7 november is de finaleavond waar de definitieve winnaars door een jury worden gekozen. De winnaar ontvangt 10.000 euro. De prijs is van belang om het totale project gefinancierd te krijgen.

Terre des Hommes Terre des Hommes is een kinderhulporganisatie die in 1965 is opgericht door een groep enthousiaste vrijwilligers. Inmiddels steunen ze wereldwijd ruim 250 projecten op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en zelfstandigheid. Doel is om kinderuitbuiting te stoppen. De projecten worden bedacht, opgezet én uitgevoerd door lokale partnerorganisaties.

Meer informatie terredeshommes.nl voordewereldvanmorgen.nl

Dit bericht is geplaatst in Bestuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *