Categoriearchief: EW-tje

EigenWijsheidje … nice to know

Mooi van lelijkheid … in de etalage

img_20170606_123701911_hdr

 

Mijn wandelschoenen waren zo verschrikkelijk erg versleten en stuk, dat SOELLAART HAARLEM – een TOP winkel – mij GEVRAAGD heeft om deze oude exemplaren op een prominente plek in de etalage te plaatsen.

Daar liggen ze dan, bovenop een stapel ander wandelgenot ;-).

Uiteraard heb ik een paar precies dezelfde schoenen terug gekocht … never change a winning team.

 

De dichterstebijste

Mijn dochter is een woordkunstenaar. Om privacy redenen zal ik niet zeggen welke van de twee, maar voor intimi is er weinig reden tot twijfel. Bekende uitdrukkingen van haar zijn: gevergeten, gevergekocht, aftrekken (afhalen) van het bed, 5 over kwart voor 10 (9:50 uur) en meer.

Ook heeft ze voor het volume van de radio ietwat bijzondere voorkeuren: 10, 20, 30 is uiteraard OK. 5, 15, 25, etc. ook, want dat is immers de helft. 7 mag niet (oneven) en 9 ligt te dicht bij 10 … en mag dus ook niet. 18 mag wel. 2 mag ook, maar dan hoor je het niet. Ben ik nou de enige die dit begrijpt !?!?!?

Zaterdag 26 september jl. was zij mijn caddy op de lefties dag. Dit is het Nederlands kampioenschap voor linkshandige golfers op de Twentsche Golfclub. Onze mentale voorbereiding startte met de keuze voor de juiste aftershave en een bijna 2 uur durende rit in de 944. Snoepie erbij, hardcore Nederlandstalige muziek en af en toe een peuk. Het leek haar leuk als ik de “dichterstebijste” zou winnen. Ook ik moest even nadenken … en na enig heen en weer gepraat werd het me duidelijk … in golftermen gesproken de “neary”.

De realiteit deed anders vermoeden. Op onze 1e hole was ik mijn bal kwijt. Al mijn flightgenoten hadden hem nog gezien, maar puntje bij paaltje was er niks te vinden. Ja, doorweekt natte schoenen en sokken voor mijn caddy . Wat een slechte dag golf, terwijl het zonovergoten mooi weer was. Zeven strepen en slechts een enkele par. Bagger. Ik speelde als een natte krant.

Dat was echter snel vergeten toen mijn caddy haar diner keuze had gemaakt. Tapas bij PerronZee in IJmuiden. Zij komt daar veel vaker. Ze houdt van voorspelbare dingen. Gelachen, lekker gegeten en het leven even doorgenomen. Quality time van het hoogste niveau.

Thnx Lin ;-).
BOL.

onwijs gaaf … dank !!!

Wat min of meer begon als een halve grap blijkt een schot in de roos. Nog nooit zoveel mooie hartverwarmende persoonlijke cadeaus gehad.

Variërend van jazzy jazz van de grote vriendelijke reus, een 3-pagina tellende toelichting van mijn favoriete directrice tot en met het alom bekende “m’n ouwe opa (Hetty Blok)” van mijn kleinzoon (USB met speen).

En nog heel veel andere persoonlijke nummers … echt TOP, dank jullie wel. De komende dagen zweef ik net iets boven de weg richting Medemblik en terug. Mijn installatie produceert inmiddels een oorverdovend mooi geluid. En er zijn zelfs nog bijdragen in de maak …

Love at first sight …

Ter voorbereiding op mijn nieuwe job, nog even het een en ander opruimen: rugzak, bovenste laadje van de kast, portemonnee en meer. Op zo’n moment word je geconfronteerd met dierbare herinneringen …

Dit poppetje van 0 dagen, we schrijven 14-08-88, vond ik in mijn portefeuille. Ze heeft inmiddels zelf al zo’n apekopje en biedt goede zorg op de hartbewaking.

Dat zo’n geboorte ook voor mannen een intensieve gebeurtenissen is, blijkt wel uit de zweterige haartjes (die ik toen nog had). Of was dat nog van het washandje dat ik even nodig had?

Anyway … vooruitkijken is essentieel, maar terugkijken op het verleden kan eveneens bijzondere energie en kracht geven.

With love!

Donkey bridge

eselsbrueckeZojuist gehoord om nooit meer te vergeten:

  1. VOOR-jaar gaat de klok VOOR-uit en in het nA-jaar Achteruit. Simpel. Je weet dus wat je komend weekend te doen staat (behalve bij de geavanceerde horloges en wekkers, want die doen het namelijk vanzelf … en dan sta je aanstaande zondag alsnog een uur te vroeg bij de voetbal).
  2. Stuurboord (rechts) en bakboord (links) kennen we vermoedelijk allemaal wel.
  3. En om te “bewijzen” dat een donkey bridge helemaal niet logisch hoeft te zijn, als die – voor jou – maar werkt, nog een fraai exemplaar uit eigen praktijk: Cosinus en sinus, hoe zat het ook alweer. Ja, het is beide delen door de schuine zijde, maar wie was nou met de aanliggende en wie met de overstaande zijde. Simpel: in “cosinus” zit een “o”, dus is het niet de “overstaande”, maar de “aanliggende” zijde. En dan moet “sinus” dus de “overstaande” gedeeld door de “schuine” zijn. Vermoedelijk zijn er niet veel mensen die deze ijzersterke donkey bridge hanteren.

[TIP] zelf ontworpen – eigen wijze – donkey bridges zijn het sterkst!

een overheerlijke sigaar uit eigen doos …

Wat een mooie dag. Iets terugkrijgen dat je dierbaar is. Het maakt alles nog waardevoller. Nog meer bewust. Mijn rijbewijs categorieën A, B, C, D, E … en mijn racelicentie.

Om het te vieren kies ik vandaag voor categorie A … een rondje Haarlemmermeer op mijn matzwarte Pan. Lange onderbroek aan. Super!

De 944 mag over twee weken weer van stal … met al haar 163 paardenkrachten. Ook lekker.

 

De dokter is ziek …

Was ik vanmorgen bijna van mijn pijnlijke schouder af – met een injectie – blijkt de dokter ziek !?

Dat vind ik net zoiets als dat de gynaecoloog moet bevallen, de tandarts al dagen kiespijn heeft en Max Verstappen voor de derde keer voor zijn rijbewijs zakt.

Nee, het blijft een raar verhaal, zo’n dokter die ziek is. Wie is hier nu de patiënt ?