Maandelijks archief: oktober 2013

Rampscenario voor vele projecten

Onderstaande projectfasering hing ruim 10 jaar geleden op het prikbord. Helaas blijken deze stappen in genoemde volgorde nog steeds met enige regelmaat voor te komen …

The six phases of a project:

  1. Enthusiasm
  2. Disillusion
  3. Panic
  4. Search for the quilty
  5. Punishment of the innocent
  6. Praise and honours for the non-participants

Zie en lees het als een stukje provocatieve coaching.

Als je net als ik gaat voor professionele begeleiding bij verandering, zorg dan ook voor de noodzakelijke “change” in bovenstaande fasering en denk aan het “444vansuc666”.

Eindeloze dikke vette lol … 12 euro

Als je dan toch al het geluk van de wereld hebt om Opa te mogen zijn, dan ook maar “all the way”. Ik heb mezelf zojuist een mondharmonica aangeschaft. Een originele Belcanto voor slechts 12 euro.

Het is mijn eerste muziekinstrument (53 jaar!) en heb er leuke herinneringen aan. “Waar zal ik beginnen?”, vroeg ik nog. “Gewoon wat proberen”, luidt het enig juiste antwoord.

Lopend vanuit Santpoort naar Velserbroek heb ik al wat “muziek” gemaakt. Daarbij een beetje om me heen kijkend of er niemand aankwam. Zo grappig, zo’n gemakkelijk geluidje … je hoeft alleen maar een beetje te ademen, in en/of uit, en je lippen heen en weer te bewegen. Op de fly-over kwam er zelfs door de wind al automatisch geluid uit. Ik verzorgde de “finishing touch” (ahum).

Lachen man … straks samen met Milan !?!?!?

Zojuist mijn vrouw gedumpt … voelt super!

vuilnisbakIk heb zojuist mijn vrouw gedumpt. Na 29 jaar. Wat een heerlijk gevoel. Niks geen Memories en “Ik vertrek” (moet ik huilen).

Koelkast vol met bier, paar lekkere meiden uitgenodigd (25 en 22 jaar), shoarma contest met m’n maatje, Auto Moto d’Italia in Autotron, Porsche Approved occasion weekend, RTL Fightnight kijken … super.

Goeie dumpplek trouwens dat “Kiss & ride”. Weekendje Barcelona met d’r vriendin. Fijn dat m’n dochters nog ff langskomen. Maandagmiddag weer ophalen … denk ik.

Tot de kern doordringen …

Hoe ver ben je al? Persoonlijk en zakelijk? Telkens opnieuw (b)lijken er weer nieuwe lagen aanwezig te zijn. Soms om gek van te worden. Andere keren om met volle tuigen van te genieten.KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Zelfs de “zebra met rode” ontkomt niet aan dit fenomeen. Niets menselijks is dit diertje vreemd. en dat is natuurlijk ook gewoon het beste …

Met een hele diepe glimlach.

Wel eens driftig … zo opgelost!

Bezoek 100% tuning in Ahoy, 12 en 13 oktober. Verlaagde auto’s in een wrap. Mooie meiden in strakke pakjes met reclame op borst en bil. Kweet niet waarom, maar het viel me gewoon op. Bovendien checken ze hun haar haar in ieder spiegeltje en chromen detail. Jongens in groepjes met pet. Soms met zeer professionele fotoapparatuur. Broodje Unox voor opa … en mega goede demonstraties.

NB. binnenkort ook nog – kans op – fotoshoot voor AutoWeek.