Maandelijks archief: mei 2014

Een heldere boodschap voor slechts 1 Miljoen euro …

Uiteraard gun ik mezelf als directeur nog wat bedenktijd … maar het onder de aandacht brengen van “mijn boodschap” aan een miljoenen publiek is toch wel enkele euro’s waard.

De boodschap is helder: mensen begeleiden bij verandering, richting hun doel, individueel en voor teams. Het aanboren van de eigenwijsheid is een wezenlijke strategie. Kwaliteit, eenvoud en plezier met diepgang zijn de kernwaarden.

Deze boodschap is vast en zeker binnen enkele minuten mooi en blijvend in beeld te brengen, paar mooie tekeningen van FreddiesIllustraties erbij … BINGO!

NB. de investering tijdens het WK Voetbal bedraagt slechts 200.000 euro voor 30 seconden vernam ik zojuist op TV. Mooie eigenwijze plek. Niet duur toch !?!?

Golfen – en leven – als een koning

[uit: www.golfgeheimen.nl]
Peter Ackerley (1948-2011), grondlegger van de ‘Iron Shirt of Golf’, zei altijd dat het in golf uiteindelijk niet om winnen gaat, maar om het ervaren van de ‘spirit of the game’. Net zoals een goede koning handelt ‘in de geest van zijn volk’, zo probeert een échte golfer te spelen in ‘de geest van het spel’.

Hoe je dat doet? Door voortreffelijkheid na te streven in 1. de ontwikkeling van een optimale swing, 2. onberispelijk gedrag op de baan en 3. een vermogen om onder druk eervol te strijden en te presteren.Koning

Ten eerste streef je er als koninklijke golfer naar om de volledige potentie te verwezenlijken van wat jouw lichaam met een golfclub kan, maar zonder daarbij over je grenzen te gaan. Trainen dus zonder je lichaam te beschadigen, maar niet onder de maat.

Voortreffelijk gedrag op de baan is een tweede kenmerk van een koninklijke golfer. Je kan nog zo’n mooie swing hebben, maar als je je niet aan de regels en de etiquette houdt, kan er geen koninklijk golf ontstaan. Bij voortreffelijk gedrag op de baan hoort ook een stabiele emotionele balans. Wat er ook gebeurt – of de bal nou in het water plonst, in een bunker valt of out of bounds belandt – je draagt het als een koning.

Als koninklijke golfer, tot slot, straal je tijdens wedstrijden een zekere noblesse uit. Je vecht niet voor jezelf, nee, want als een koning deelneemt aan de strijd, strijdt hij voor de veiligheid van zijn volk, de eer van zijn vaderland, het levensgeluk van zijn onderdanen. Zo zal ook een voortreffelijke golfer nooit voor zichzelf willen winnen.

Als je op alle drie de gebieden koningschap gaat uitstralen – als je een koninklijke uitvoering van je golftechnische vermogens laat zien, als je gedrag op de baan een koninklijke vorm krijgt en als je in het heetst van de strijd je beste spel kunt laten zien – dán bestaat de kans dat de ‘spirit of the game’ op je neerdaalt.

Ik heb (nog) geen praktische ervaring met “golfgeheimen.nl”, maar dat al niet lang meer duren.

TIP: en wat denk je van leven als een Koning … voortreffelijkheid nastreven, onberispelijk gedrag en ook onder druk eervol strijden en presteren … durf jij die uitdaging aan te gaan !?