Maandelijks archief: maart 2015

Donkey bridge

eselsbrueckeZojuist gehoord om nooit meer te vergeten:

  1. VOOR-jaar gaat de klok VOOR-uit en in het nA-jaar Achteruit. Simpel. Je weet dus wat je komend weekend te doen staat (behalve bij de geavanceerde horloges en wekkers, want die doen het namelijk vanzelf … en dan sta je aanstaande zondag alsnog een uur te vroeg bij de voetbal).
  2. Stuurboord (rechts) en bakboord (links) kennen we vermoedelijk allemaal wel.
  3. En om te “bewijzen” dat een donkey bridge helemaal niet logisch hoeft te zijn, als die – voor jou – maar werkt, nog een fraai exemplaar uit eigen praktijk: Cosinus en sinus, hoe zat het ook alweer. Ja, het is beide delen door de schuine zijde, maar wie was nou met de aanliggende en wie met de overstaande zijde. Simpel: in “cosinus” zit een “o”, dus is het niet de “overstaande”, maar de “aanliggende” zijde. En dan moet “sinus” dus de “overstaande” gedeeld door de “schuine” zijn. Vermoedelijk zijn er niet veel mensen die deze ijzersterke donkey bridge hanteren.

[TIP] zelf ontworpen – eigen wijze – donkey bridges zijn het sterkst!

Nietes! Welles!

nieteswelles1nieteswelles1Hoe zou de wereld eruit zien als er geen Nietes! en Welles! meer was.

Zou er dan slechts “Ja” en “Amen” zijn. Zou er nog oorlog zijn, diefstal en afpersing? Zou het zonder Nietes! en Welles! hemels zijn? Een ieder van ons in staat om de situatie te accepteren zoals die is.

Nee, want Nietes! en Welles! zijn er wel. Dus ook die “moet” je accepteren. Nietes! en Welles! horen erbij. Er zijn zelfs mensen die roepen “Helemaal fout, het zijn Welles! en Nietes! Je doet het verkeerd om. … sukkel.”

We hebben allen een andere achtergrond en dat maakt dat we anders zien en beleven. Dat maakt dat “iets” soms Nietes! is en een andere keer weer Welles! Eigenlijk, als je heel diep inzoomt op betekenisgeving is “iets” gewoon “niets”. Of “iets” zonder onze “oordelen”.

Pas als je “niets” in “iets” kunt zien, dan raken Nietes! en Welles! op gepaste afstand. Helder waarnemen komt dan binnen handbereik …nieteswelles1