Maandelijks archief: mei 2015

Love at first sight …

Ter voorbereiding op mijn nieuwe job, nog even het een en ander opruimen: rugzak, bovenste laadje van de kast, portemonnee en meer. Op zo’n moment word je geconfronteerd met dierbare herinneringen …

Dit poppetje van 0 dagen, we schrijven 14-08-88, vond ik in mijn portefeuille. Ze heeft inmiddels zelf al zo’n apekopje en biedt goede zorg op de hartbewaking.

Dat zo’n geboorte ook voor mannen een intensieve gebeurtenissen is, blijkt wel uit de zweterige haartjes (die ik toen nog had). Of was dat nog van het washandje dat ik even nodig had?

Anyway … vooruitkijken is essentieel, maar terugkijken op het verleden kan eveneens bijzondere energie en kracht geven.

With love!

Contractonderhandelingen succesvol afgerond!

In een uitermate goede sfeer hebben GGZ Noord Holland Noord en ik de contractonderhandelingen succesvol kunnen afronden.

Aanstaande maandag 1 juni start ik als “Ervaringsdeskundige”. Een perfecte FIT.

Niks “op het scherpst van de snede” of “het mes op de keel”. Integendeel. Vol begrip, enthousiasme en ambitie. Goede gesprekken met het team, het management en 2 dagen in de praktijk meelopen.

Gewoon goed … naar ieders tevredenheid … een nieuw begin, boeiend en vol kansen. En dat “moet” natuurlijk op gepaste wijze gevierd worden.

Final days of Anne Frank

Zojuist een zeer indrukwekkende documentaire gezien op National Geographic Channel. Als je denkt dat je het ergste hebt gehad, dan blijkt het toch nog weer erger te kunnen. Verschrikkelijk! De juiste balans tussen hoop en realisme – en heel heel veel geluk !!! – blijken cruciaal om te overleven.

De documentaire eindigt met een wijze les:

  1. wees geen crimineel
  2. wees geen slachtoffer
  3. wees geen toeschouwer