Maandelijks archief: september 2015

De dichterstebijste

Mijn dochter is een woordkunstenaar. Om privacy redenen zal ik niet zeggen welke van de twee, maar voor intimi is er weinig reden tot twijfel. Bekende uitdrukkingen van haar zijn: gevergeten, gevergekocht, aftrekken (afhalen) van het bed, 5 over kwart voor 10 (9:50 uur) en meer.

Ook heeft ze voor het volume van de radio ietwat bijzondere voorkeuren: 10, 20, 30 is uiteraard OK. 5, 15, 25, etc. ook, want dat is immers de helft. 7 mag niet (oneven) en 9 ligt te dicht bij 10 … en mag dus ook niet. 18 mag wel. 2 mag ook, maar dan hoor je het niet. Ben ik nou de enige die dit begrijpt !?!?!?

Zaterdag 26 september jl. was zij mijn caddy op de lefties dag. Dit is het Nederlands kampioenschap voor linkshandige golfers op de Twentsche Golfclub. Onze mentale voorbereiding startte met de keuze voor de juiste aftershave en een bijna 2 uur durende rit in de 944. Snoepie erbij, hardcore Nederlandstalige muziek en af en toe een peuk. Het leek haar leuk als ik de “dichterstebijste” zou winnen. Ook ik moest even nadenken … en na enig heen en weer gepraat werd het me duidelijk … in golftermen gesproken de “neary”.

De realiteit deed anders vermoeden. Op onze 1e hole was ik mijn bal kwijt. Al mijn flightgenoten hadden hem nog gezien, maar puntje bij paaltje was er niks te vinden. Ja, doorweekt natte schoenen en sokken voor mijn caddy . Wat een slechte dag golf, terwijl het zonovergoten mooi weer was. Zeven strepen en slechts een enkele par. Bagger. Ik speelde als een natte krant.

Dat was echter snel vergeten toen mijn caddy haar diner keuze had gemaakt. Tapas bij PerronZee in IJmuiden. Zij komt daar veel vaker. Ze houdt van voorspelbare dingen. Gelachen, lekker gegeten en het leven even doorgenomen. Quality time van het hoogste niveau.

Thnx Lin ;-).
BOL.