Maandelijks archief: oktober 2015

Een droom (b)lijkt realiteit te kunnen worden … doe jij mee … voor 1.000 euro ?!

Afgelopen vrijdagmiddag heb ik vrij genomen om mijn droom te ontmoeten … de vermoedelijk allerlaatste witte Chevy Ambulance in Nederland. Het is de WensAmbulance van Amsterdam en omstreken die mensen helpt bij het vervullen van hun laatste wens. Een Chevy met een reusachtige 5.967 cc V8 motor op LPG. Deze auto is mij aangeboden voor 3.000 euro “as is” en deze week krijg ik een offerte toegestuurd als ook het differentieel op de achteras is gemaakt. Vermoedelijk een kostbare ingreep, evenals de – schrik niet – 3.136 euro motorrijtuigenbelasting per jaar.

Diezelfde avond Greet – mijn vrouw, rasrealist en tevens administratrice van mijn eenmanszaak – uit eten genomen om mijn droom te bespreken. Nog voor het voorgerecht was het advies helder: je hebt geen cent, je hebt al een onderhoudsgevoelige Porsche 944 uit 1986 en technisch gezien kun je helemaal niets zelf. Er was nog een kleine uitweg. Stel dat ik meer dan 20.000 euro zou winnen – daarbij beide denkend aan mijn eurojackpot lot voor de vrijdag en het miljoenenspel van zaterdag – dan mocht ik er toch voor gaan.

Maar ik zie nog één andere mogelijkheid om mijn droom te realiseren … en die van vele anderen. Mijn huidige baan als ervaringsdeskundige bij GGZ Noord-Holland-Noord te Medemblik verschaft een bescheiden salaris waar Greet en ik goed van kunnen leven. Dat geeft mij de mogelijkheid om op zaterdag of een enkele woensdag, geheel gratis iemand te coachen en begeleiden richting zijn of haar droom. Van ’s morgens 8 tot ’s avonds 8 – of minder indien gewenst – staat mijn “speelkist eigen(wijs)heid” bordenvol kwalitatieve instrumenten geheel tot iemands beschikking.

Als ik 25 of meer mensen “zo gek” krijg om 1.000 euro bij te dragen aan dit project, dan:

 • Koop ik de WensAmbulance Amsterdam aan
 • Laat ik de auto “minimaal” ombouwen en keuren als camper (bed van 180x110cm en vast keukenblok), waarmee de motorrijtuigenbelasting daalt tot “slechts” één kwart
 • Een net toilet lijkt me ook noodzakelijk
 • Vervolgens stel ik vrijwel iedere zaterdag beschikbaar voor gratis coaching en begeleiding (incidenteel op woensdag)
 • Mijn enthousiasme, creativiteit, kwaliteit en betrouwbaarheid zijn zoals jullie bekend onbetwist (ahum)
 • Daarmee realiseer ik mijn droom …. maar ook die van vele anderen
 • Immers, iedere sponsor mag één geliefd persoon naar keuze voordragen voor een dag gratis begeleiding (uiteraard kom ik in de Chevy voorrijden)
 • Voordat we weg rijden is het doel van de dag bepaald … en vervolgens is de focus is op het aanboren van de eigen wijsheid gericht
 • Alle deelnemers krijgen een “sponsor vermelding” in de auto
 • Ik informeer de deelnemers over de go/nogo van dit project
 • En communiceer iedere 6 maanden volledig transparant over de kosten en opbrengsten
 • Naar mijn idee is dit een prachtige manier om de missie van de WensAmbulance op gepaste (eigen) wijze voort te zetten
 • En waarom toch zo’n “over the top” motor … dat correspondeert perfect met de potentiële innerlijke kracht van mijn kandidaten (en ook een beetje voor de kick!)
 • De nieuwe naam van deze ambulance wordt … “Mobiel Dick”

Als je mee wilt doen aan dit bijzondere en unieke project, laat het me dan weten. Ik zal je vragen om 1.000 euro over te maken op rekeningnummer NL61 ABNA 0550 7745 80 t.n.v. CC&C Creative Consultancy & Coaching o.v.v. “Mobiel Dick”. Ik ben je eeuwig dankbaar!

NB. sponsoring in de vorm van o.a. ombouw, striping, carwash, stalling en onderhoud is uiteraard ook mogelijk.

Ik stuur dit bericht aan al mijn contacten via mail, twitter, linkedIn en facebook. Uiteraard heb ik de hoop voldoende sponsors te kunnen “raken”, maar ook als dat niet het geval is dan heb ik daar volledig vrede mee, omdat ik weet dat ik er alles aan heb gedaan.

Ik hoor heel graag van je.

Met een glimlach,
Dick van der Vlugt.

+31 (0)6 25 51 27 81
www.deschoolvooreigenwijsheid.nl
www.eigenwijsheid.nl

==================================

Dick van der Vlugt
Ervaringsdeskundige GGZ-NHN

FACT-team Medemblik
Westersingel 32
1671 GN Medemblik

Telefoon: 072 535 25 58
Mobiel: 06 511 75 866 

Werkdagen maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.