Maandelijks archief: november 2015

Witte Chevy Ambulance (deel-2)

Sommige dromen blijven (dag) dromen. Ondanks de vele hartverwarmende reacties (b)lijkt de witte Chevy Ambulance niet voor mij weggelegd. Zelfs de twee aangeschreven lokale Quote-500 kandidaten hebben (nog) niet tot het beoogde financiële resultaat geleid.

Maar er is ook goed nieuws. Het realiseren van dromen voor anderen is niet van “mijn” Chevy afhankelijk.

Twee lopende voorbeelden:

 1. het verkopen van kunstwerken (AvdV)
 2. het patenteren en op de markt brengen van een bijzondere uitvinding (JG)

En er is al een eerste concreet resultaat: expositieruimte bij “The Living Museum” te Bennebroek. Een absolute aanrader voor kunstminnend Nederland. Kijk op http://thelivingmuseum.nl/.

Geïnteresseerd in een greep uit de binnengekomen meer en minder inhoudelijke reacties, zie onderstaand overzicht. Benieuwd naar het aantal toegezegde en binnengekomen euries … laat dat een mooie cliffhanger zijn.

 • out-of-office-replies (#3), mail-delivery-failures (#12), onbestelbaar (#6), rejected (#1), timeouts (#4) en een hele nette doorverwijzing (#1). Mijn adressenbestand kan duidelijk nog wat extra onderhoud gebruiken.
 • hoe haal je het in je malle harses om zo’n mailtje te versturen, terugtrekken dat ding (hoe, best lastig).
 • Meedelen in de verkoop van kunst of de loterij van 10 november a.s.
 • Creatief, leuk, succes … en ik doe niet mee als sponsor
 • Het is een fantastische droom voor iemand die “gek”is op en van bijzondere auto’s. Want dat is deze Wensenambulance zeker! Ook wat je ermee beoogd te gaan doen als de ambulance eenmaal in goede conditie is, spreekt tot de verbeelding.
 • Hohohohohohoho … Kalmkalmkalmkalm … Slowwwwwwwdowwwwwwnnnnnnnn
 • Een supereigenwijs plan
 • Leuk idee weer Dick, en ook leuk om weer zo’n echt Dick idee voor elkaar te zien komen.
 • Jeetje Dick! Wat een bijzonder project! Een mooie droom. Misschien is het onnodig de vraag te stellen maar: denk je om een goede balans?
 • …..niet alleen een mooi plan maar ook prachtig verwoord! Ik heb net zelf een vrij forse uitgave gedaan en zit daarom ff niet zo ruim in de middelen maar hou het idee wel in gedachten voor een later moment. Daar koop je nu dus niks voor…….maar een nee is het ook niet!
 • Wauw Dick, Ik ben onder de indruk.. wat een mooi initiatief en ik geniet van jouw creativiteit, top! Ik vroeg me alleen af, waarom 25 mensen 1000 euro?? Ik wil best een kleine bijdrage doen hoor haha..
 • Als ik je met de Porsche ergens tegemoet zou moeten komen prima, maar dit is voor mij een brug te ver. Wel wil ik je steunen door de benodigde belettering te sponsoren, geef t.z.t. maar aan wat, en in welke kleur, je nodig hebt en ik maak het voor je.
 • Wat een mooie droom. Ik ga het niet doen en ik vind het wel een heel leuk initiatief.
 • Wat een ontzettend moedige mail schrijf je. Er zijn niet veel mensen die op deze manier hun hartenwens durven te uiten en proberen te realiseren. Chapeau! Maar helaas kunnen wij je daar niet bij helpen. Geloof me, als het in onze financiële macht lag zouden we die auto zelfs voor je gekocht hebben! Puur omdat het je zo is gegund.
 • Jouw initiatief is mooi, maar ik ga niet financieel bijdragen. Daarvoor vind ik het doel té particulier opgezet. Bovendien is €1.000 veel privégeld voor sponsoring. http://www.crowdfunding.nl/ geeft je allerlei ideeën over het ophalen van geld. Je moet er wel iets tegenoverstellen, dat aanspreekt. Coaching om privé een “beter” mens te worden, kan mijn vrouw ook heel goed, om het erg plat uit te drukken. Kortom, verzin er een maatschappelijk belang bij. 250 Man, die €100 betalen is net zo goed. Besticker je Chevy met iets heel specifieks 2 jaar lang: Rode Kruis, Amnesty International, weet ik veel wat, als het maar iets aansprekend is. Probeer desnoods iets heel aparts te verzinnen, waardoor je in de krant komt, of bij Humberto.
 • mooi plan, goed geprobeerd. Maar je krijgt mij helaas niet mee. Ik geloof direct dat het je droom is en gun je die ook van harte. Maar zoals je misschien weet (of niet) vind ik dat auto’s niet meer moeten doen en zijn dan een simpele manier om je voort te bewegen. Zelf geef ik er geen stuiver meer aan uit dan strikt noodzakelijk is en dan zou het best raar zijn als ik anderen (ook al is dat nog zo’n toffe peer) wel van mijn stuivers zou voorzien.
 • Als je het oké vindt dan gebruik ik onze centjes voor onze droom nl. Een reis naar Nieuw Zeeland 🙂