Elfstedenkoorts

Op de slotdag van de tour besloot ik – mede vanwege het mooie weer – de Elfstedentocht te rijden. Een logische keuze, toch? En dat is echt afzien, zo weet ik nu uit eigen ervaring, in je veilige (warme zwarte) motorpak.elfsteden

De globale planning met 11 Friese steden leek zeer veelbelovend. Harlingen was mijn startplaats, vandaar naar Franeker, lang zoeken naar Dokkum en nog langer op weg naar Leeuwarden. Zo lang, dat het tegelijkertijd mijn finishplaats werd. Normaal ook zo het geval, maar dan toch anders.

Leerpuntje: een globale planning is aardig, maar de detailplanning en professionele (elektronische) begeleiding mogen niet ontbreken. Dat voorkomt veel gezoek, het feit dat je de Dokkumer Grutdjip aanziet voor de Dokkumer Ee (daardoor bijna in Groningen belandt, niet 1 van de 11 steden uit het plan) en De Bonkevaart middenin het centrum van Leeuwarden bedenkt.

Al met al een heerlijke vierstedentocht. Later meer. Mag overigens God en vele andere op de blote knieën bedanken dat er ook net voor Zurich een tankstation is gebouwd. Met euro 95 en een heerlijk broodje bal. Na 395,4 km en de nodige leer ervaringen weer veilig en voor donker thuis.

Dit bericht is geplaatst in BG-Leiding. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *