Categoriearchief: Bestuur

Mededelingen vanuit het schoolbestuur

Witte Chevy Ambulance (deel-2)

Sommige dromen blijven (dag) dromen. Ondanks de vele hartverwarmende reacties (b)lijkt de witte Chevy Ambulance niet voor mij weggelegd. Zelfs de twee aangeschreven lokale Quote-500 kandidaten hebben (nog) niet tot het beoogde financiële resultaat geleid.

Maar er is ook goed nieuws. Het realiseren van dromen voor anderen is niet van “mijn” Chevy afhankelijk.

Twee lopende voorbeelden:

 1. het verkopen van kunstwerken (AvdV)
 2. het patenteren en op de markt brengen van een bijzondere uitvinding (JG)

En er is al een eerste concreet resultaat: expositieruimte bij “The Living Museum” te Bennebroek. Een absolute aanrader voor kunstminnend Nederland. Kijk op http://thelivingmuseum.nl/.

Geïnteresseerd in een greep uit de binnengekomen meer en minder inhoudelijke reacties, zie onderstaand overzicht. Benieuwd naar het aantal toegezegde en binnengekomen euries … laat dat een mooie cliffhanger zijn.

 • out-of-office-replies (#3), mail-delivery-failures (#12), onbestelbaar (#6), rejected (#1), timeouts (#4) en een hele nette doorverwijzing (#1). Mijn adressenbestand kan duidelijk nog wat extra onderhoud gebruiken.
 • hoe haal je het in je malle harses om zo’n mailtje te versturen, terugtrekken dat ding (hoe, best lastig).
 • Meedelen in de verkoop van kunst of de loterij van 10 november a.s.
 • Creatief, leuk, succes … en ik doe niet mee als sponsor
 • Het is een fantastische droom voor iemand die “gek”is op en van bijzondere auto’s. Want dat is deze Wensenambulance zeker! Ook wat je ermee beoogd te gaan doen als de ambulance eenmaal in goede conditie is, spreekt tot de verbeelding.
 • Hohohohohohoho … Kalmkalmkalmkalm … Slowwwwwwwdowwwwwwnnnnnnnn
 • Een supereigenwijs plan
 • Leuk idee weer Dick, en ook leuk om weer zo’n echt Dick idee voor elkaar te zien komen.
 • Jeetje Dick! Wat een bijzonder project! Een mooie droom. Misschien is het onnodig de vraag te stellen maar: denk je om een goede balans?
 • …..niet alleen een mooi plan maar ook prachtig verwoord! Ik heb net zelf een vrij forse uitgave gedaan en zit daarom ff niet zo ruim in de middelen maar hou het idee wel in gedachten voor een later moment. Daar koop je nu dus niks voor…….maar een nee is het ook niet!
 • Wauw Dick, Ik ben onder de indruk.. wat een mooi initiatief en ik geniet van jouw creativiteit, top! Ik vroeg me alleen af, waarom 25 mensen 1000 euro?? Ik wil best een kleine bijdrage doen hoor haha..
 • Als ik je met de Porsche ergens tegemoet zou moeten komen prima, maar dit is voor mij een brug te ver. Wel wil ik je steunen door de benodigde belettering te sponsoren, geef t.z.t. maar aan wat, en in welke kleur, je nodig hebt en ik maak het voor je.
 • Wat een mooie droom. Ik ga het niet doen en ik vind het wel een heel leuk initiatief.
 • Wat een ontzettend moedige mail schrijf je. Er zijn niet veel mensen die op deze manier hun hartenwens durven te uiten en proberen te realiseren. Chapeau! Maar helaas kunnen wij je daar niet bij helpen. Geloof me, als het in onze financiële macht lag zouden we die auto zelfs voor je gekocht hebben! Puur omdat het je zo is gegund.
 • Jouw initiatief is mooi, maar ik ga niet financieel bijdragen. Daarvoor vind ik het doel té particulier opgezet. Bovendien is €1.000 veel privégeld voor sponsoring. http://www.crowdfunding.nl/ geeft je allerlei ideeën over het ophalen van geld. Je moet er wel iets tegenoverstellen, dat aanspreekt. Coaching om privé een “beter” mens te worden, kan mijn vrouw ook heel goed, om het erg plat uit te drukken. Kortom, verzin er een maatschappelijk belang bij. 250 Man, die €100 betalen is net zo goed. Besticker je Chevy met iets heel specifieks 2 jaar lang: Rode Kruis, Amnesty International, weet ik veel wat, als het maar iets aansprekend is. Probeer desnoods iets heel aparts te verzinnen, waardoor je in de krant komt, of bij Humberto.
 • mooi plan, goed geprobeerd. Maar je krijgt mij helaas niet mee. Ik geloof direct dat het je droom is en gun je die ook van harte. Maar zoals je misschien weet (of niet) vind ik dat auto’s niet meer moeten doen en zijn dan een simpele manier om je voort te bewegen. Zelf geef ik er geen stuiver meer aan uit dan strikt noodzakelijk is en dan zou het best raar zijn als ik anderen (ook al is dat nog zo’n toffe peer) wel van mijn stuivers zou voorzien.
 • Als je het oké vindt dan gebruik ik onze centjes voor onze droom nl. Een reis naar Nieuw Zeeland 🙂

 

Een droom (b)lijkt realiteit te kunnen worden … doe jij mee … voor 1.000 euro ?!

Afgelopen vrijdagmiddag heb ik vrij genomen om mijn droom te ontmoeten … de vermoedelijk allerlaatste witte Chevy Ambulance in Nederland. Het is de WensAmbulance van Amsterdam en omstreken die mensen helpt bij het vervullen van hun laatste wens. Een Chevy met een reusachtige 5.967 cc V8 motor op LPG. Deze auto is mij aangeboden voor 3.000 euro “as is” en deze week krijg ik een offerte toegestuurd als ook het differentieel op de achteras is gemaakt. Vermoedelijk een kostbare ingreep, evenals de – schrik niet – 3.136 euro motorrijtuigenbelasting per jaar.

Diezelfde avond Greet – mijn vrouw, rasrealist en tevens administratrice van mijn eenmanszaak – uit eten genomen om mijn droom te bespreken. Nog voor het voorgerecht was het advies helder: je hebt geen cent, je hebt al een onderhoudsgevoelige Porsche 944 uit 1986 en technisch gezien kun je helemaal niets zelf. Er was nog een kleine uitweg. Stel dat ik meer dan 20.000 euro zou winnen – daarbij beide denkend aan mijn eurojackpot lot voor de vrijdag en het miljoenenspel van zaterdag – dan mocht ik er toch voor gaan.

Maar ik zie nog één andere mogelijkheid om mijn droom te realiseren … en die van vele anderen. Mijn huidige baan als ervaringsdeskundige bij GGZ Noord-Holland-Noord te Medemblik verschaft een bescheiden salaris waar Greet en ik goed van kunnen leven. Dat geeft mij de mogelijkheid om op zaterdag of een enkele woensdag, geheel gratis iemand te coachen en begeleiden richting zijn of haar droom. Van ’s morgens 8 tot ’s avonds 8 – of minder indien gewenst – staat mijn “speelkist eigen(wijs)heid” bordenvol kwalitatieve instrumenten geheel tot iemands beschikking.

Als ik 25 of meer mensen “zo gek” krijg om 1.000 euro bij te dragen aan dit project, dan:

 • Koop ik de WensAmbulance Amsterdam aan
 • Laat ik de auto “minimaal” ombouwen en keuren als camper (bed van 180x110cm en vast keukenblok), waarmee de motorrijtuigenbelasting daalt tot “slechts” één kwart
 • Een net toilet lijkt me ook noodzakelijk
 • Vervolgens stel ik vrijwel iedere zaterdag beschikbaar voor gratis coaching en begeleiding (incidenteel op woensdag)
 • Mijn enthousiasme, creativiteit, kwaliteit en betrouwbaarheid zijn zoals jullie bekend onbetwist (ahum)
 • Daarmee realiseer ik mijn droom …. maar ook die van vele anderen
 • Immers, iedere sponsor mag één geliefd persoon naar keuze voordragen voor een dag gratis begeleiding (uiteraard kom ik in de Chevy voorrijden)
 • Voordat we weg rijden is het doel van de dag bepaald … en vervolgens is de focus is op het aanboren van de eigen wijsheid gericht
 • Alle deelnemers krijgen een “sponsor vermelding” in de auto
 • Ik informeer de deelnemers over de go/nogo van dit project
 • En communiceer iedere 6 maanden volledig transparant over de kosten en opbrengsten
 • Naar mijn idee is dit een prachtige manier om de missie van de WensAmbulance op gepaste (eigen) wijze voort te zetten
 • En waarom toch zo’n “over the top” motor … dat correspondeert perfect met de potentiële innerlijke kracht van mijn kandidaten (en ook een beetje voor de kick!)
 • De nieuwe naam van deze ambulance wordt … “Mobiel Dick”

Als je mee wilt doen aan dit bijzondere en unieke project, laat het me dan weten. Ik zal je vragen om 1.000 euro over te maken op rekeningnummer NL61 ABNA 0550 7745 80 t.n.v. CC&C Creative Consultancy & Coaching o.v.v. “Mobiel Dick”. Ik ben je eeuwig dankbaar!

NB. sponsoring in de vorm van o.a. ombouw, striping, carwash, stalling en onderhoud is uiteraard ook mogelijk.

Ik stuur dit bericht aan al mijn contacten via mail, twitter, linkedIn en facebook. Uiteraard heb ik de hoop voldoende sponsors te kunnen “raken”, maar ook als dat niet het geval is dan heb ik daar volledig vrede mee, omdat ik weet dat ik er alles aan heb gedaan.

Ik hoor heel graag van je.

Met een glimlach,
Dick van der Vlugt.

+31 (0)6 25 51 27 81
www.deschoolvooreigenwijsheid.nl
www.eigenwijsheid.nl

==================================

Dick van der Vlugt
Ervaringsdeskundige GGZ-NHN

FACT-team Medemblik
Westersingel 32
1671 GN Medemblik

Telefoon: 072 535 25 58
Mobiel: 06 511 75 866 

Werkdagen maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Professioneel verliefd … tot over mijn oren

Gistermiddag zag ik haar voor de tweede keer. Ik heb er zelfs gesproken en een hand gegeven. Ik weet het zeker. Ik merk het aan alles. Ik ben professioneel verliefd … tot over mijn oren. Laat ik er maar gewoon voor uitkomen, ik hou immers van openheid en nu – via dit bericht – is mijn vrouw ook op de hoogte.

Ik ben professioneel verliefd op Alie Weerman, coördinator van de leerlijn “Werken met ervaringsdeskundigheid” aan de Hogeschool Windesheim Zwolle. Gistermiddag spatte de vonk over. Het was tijdens het “Kennisatelier Ervaringsdeskundigheid” op de Hogeschool InHolland te Alkmaar.

Laat ik mijn nieuwe professionele liefde maar eens kort en krachtig omschrijven. Ik weet zeker dat ik dan heel veel liefdevolle concurrentie zal krijgen. Het is voor de goede zaak zullen we dan maar denken.

GENOGRAM van Alie:

 • ze heeft 1 broer (Jochem Myjer)
 • 1 zus (Brigitte Kaandorp)
 • een vader (Bert Visscher)
 • moeder onbekend … die rol heeft ze er zelf maar bijgenomen

Ze heeft dus goede roots, maar ook een ongeëvenaarde wijsheid:

 • een zwaar verslavende kenniscocktail van Jim van Os, Jules Tielens, Wouter Kusters en Franz Ruppert
 • pakkende teksten: ADHD = gewoon leuk druk en creatief, je moet stront tot mest maken
 • heel heel heel veel doorleefde eigen wijsheid.
 • een baken van hoop, rolmodel en bron van kennis

Vermoedelijk zet ik een en ander iets te zwaar aan – dat gebeurt wel vaker als je hopeloos verliefd bent – maar deze dame ga ik op de voet volgen !!!

Oh ja, nog even kort samenvattend:
[Q] wat is eigenlijk ervaringsdeskundigheid en werk aan herstel?
[A] Een vlaggetje in een hoop stront … shit happens, maar wat maak je daar vervolgens zelf van.

Alie bedankt … xxx!

Met een glimlach,
Dick van der Vlugt

Ervaringsdeskundige GGZ-NHN
www.eigenwijsheid.nl
www.deschoolvooreigenwijsheid.nl

 

 

U heeft nog precies 1 maand … !!!

U heeft nog precies 1 maand de tijd om uw TOP-13 voor mij samen te stellen. Zie het bericht “Jouw cadeau aan mij (nog 77 dagen) d.d. 20 april jl..

Op 6 juli word ik 55 en de audio installatie in mijn 944 is er inmiddels ook helemaal klaar voor.

Wat een ongelooflijke power. Goddelijk geluid in een fraai oud “bakkie” uit ’86 … pure rijkdom.

De allereerste bijdrage – van mijn grote vriendelijke reus – lag vanmorgen al op de deurmat. Geen schreeuwende gitaren maar kalmerende jazz … zelfs met 3 extra play-off nummers, zo schrijft deze gulle gever. Echt supercool.

Uiteraard mag ik dit cadeau pas vanaf 6 juli uitpakken/afspelen, maar de voorpret en dankbaarheid is al groots.

Jouw TOP-13 voor mij, tijdens de lange ritten van en naar Medemblik … ik ben je eeuwig dankbaar.

Met een glimlach!

Contractonderhandelingen succesvol afgerond!

In een uitermate goede sfeer hebben GGZ Noord Holland Noord en ik de contractonderhandelingen succesvol kunnen afronden.

Aanstaande maandag 1 juni start ik als “Ervaringsdeskundige”. Een perfecte FIT.

Niks “op het scherpst van de snede” of “het mes op de keel”. Integendeel. Vol begrip, enthousiasme en ambitie. Goede gesprekken met het team, het management en 2 dagen in de praktijk meelopen.

Gewoon goed … naar ieders tevredenheid … een nieuw begin, boeiend en vol kansen. En dat “moet” natuurlijk op gepaste wijze gevierd worden.

Final days of Anne Frank

Zojuist een zeer indrukwekkende documentaire gezien op National Geographic Channel. Als je denkt dat je het ergste hebt gehad, dan blijkt het toch nog weer erger te kunnen. Verschrikkelijk! De juiste balans tussen hoop en realisme – en heel heel veel geluk !!! – blijken cruciaal om te overleven.

De documentaire eindigt met een wijze les:

 1. wees geen crimineel
 2. wees geen slachtoffer
 3. wees geen toeschouwer

Jouw cadeau aan mij (nog 77 dagen)

Lieve familie, volgers, likers en meer. Over exact 77 dagen bereik ik de historische leeftijd van 55 jaar. Ik geef mezelf voor deze speciale gelegenheid een retecool cadeau.

Met hulp van Gijs en Remon krijgt de audio van mijn 944 een indrukwekkende facelift:

 • De radio en frontspeakers mogen blijven
 • Twee extra tweeters voorin voor de hoge tonen
 • En de achterbank verandert in een fraaie klankkast met ruimte voor een versterker, speaker en subwoofer
 • Te cool … !!!

cadeauCADEAUTIP: jouw TOP-13!

Jouw TOP-13 met muziek die ik volgens jou in de auto MOET hebben. Gewoon omdat het een keiharde bass heeft, loud is, Nederlandstalig of black, Hazes of U2, uit jouw of mijn geboortejaar (1960), dance of hiphop, Ali B. of klassiek, goeie tekst of virtuoos viool, doedelzak!, Afrikaanse trommels, Maori-sound, supereigenwijs, gewoon mooi, ontroerend of bijzonder.

Jouw TOP-13 … dat zou echt een gaaf cadeau zijn.

Het samenstellen van jouw TOP-13 is heel eenvoudig:

Je hebt 2 websites nodig:
1. Open YouTube (www.youtube.com)
2. Open www.youtube-mp3.org

En voor ieder gewenst nummer:
3. Zoek en kies jouw nummer in YouTube
4. Selecteer en kopieer de URL-link van het nummer (balk linksboven)
5. Plak deze link in het YouTube-mp3 scherm
6. Klik “video converteren”
7. Druk vervolgens op “downloaden”
8. En uiteindelijk bewaar je (Opslaan als) het mp3 bestand op een gewenste plek

Doe dit nog 12 keer (haha) … en je TOP-13 is gereed

Stuur jouw cadeau via mail, WinZip, WeTransfer, USB, CD/DVD, persoonlijk of op enig andere wijze naar me toe … en ik ben je zeker nog 55 jaar eeuwig dankbaar.

Dankjewel … en uiteraard mag je dit bericht delen … graag zelfs 😉

Wiskunde is leuk

wiskunde1Wiskunde is leuk en je kunt op eenvoudige wijze hele belangrijke zaken kort en krachtig weergeven.

 • Zo is mijn 944 bijna 8 maal de aarde (equatoriaal) rond gereden
 • Binnendoor was ik trouwens zo’n 12 keer heen en weer geweest
 • Begint morgen 1 maart 2015 voor deze oldtimer de start van een nieuw rondje
 • Ben ik al tot 2/1000 richting de zon genaderd
 • Heeft mijn grote liefde sinds 1986 gemiddeld ruim 10.000 km per jaar gereden
 • Bij 1:10 en een literprijs van € 1.50 zit je voor slechts € 1500 per jaar op de 1e rang
 • Verzekering, wegenbelasting, onderhoud maar even daar gelaten (haha)

Wiskunde is mooi … en ware liefde is nog net iets mooier.

Mijn “zaadje” voor 2015

Deze kaart kocht ik gisteren tijdens mijn 1e beleidsdag van 2015. Het was in Boekhandel Dominicanen te Maastricht (aanrader).Kerstzaadje

Ik zie deze Kerstman als een liefdevol cadeautje dat je meerdere maanden later met zorg mag uitpakken. Het stellen van doelen werkt zeer vergelijkbaar.

Mijn “zaadje” voor 2015: het mogen begeleiden van mensen richting hun doel, nu ook op basis van “ervaringsdeskundigheid”.