Referenties

“Als je het over jezelf zegt, is het opscheppen.
Als iemand anders het over je zegt is het een bewijs.”

Zie onderstaande stukjes – uit vrije wil geschreven 😉 – referenties.
Ik ben er oprecht heel trots op.


Met tomeloze energie en inspiratie, weet Dick als geen ander te motiveren, inspireren en te verbinden. Kritisch positief en het glas is altijd half vol. Dick denkt in en handelt naar mogelijkheden, schakelt snel … een hele goede sparringpartner, weet beren van de weg te halen en komt altijd weer met nieuwe invalshoeken.

– MW –

Energiek, een andere kijk op zaken, opgewekt, creatief, snel en ‘mafkees’ zijn termen die bij Dick op het lijf geschreven staan wat mij betreft. In de periode dat Dick – in de rol van Tekstschrijver – voor Hero werkte, heeft hij veel positiviteit gebracht en ons geleerd zaken van een andere kant te bekijken. Daarnaast heeft hij veel van zijn ervaringen met ons gedeeld met betrekking tot celdeling, een zeer relevant en actueel onderwerp voor Hero. Daarnaast waardeer ik de oprechtheid van Dick, zijn vaardigheid waarmee hij complexe zaken eenvoudig weet te verwoorden en de wijze waarop hij met feedback om gaat. Kortom; nogmaals dank voor de samenwerking Dick! Het ga je goed en ik ga je ongetwijfeld weer eens tegenkomen bij Hero.

– RO –

Wat een bijzondere ontmoeting met jou vanmorgen. Heel dankbaar voor. Nieuwe inzichten gekregen. Door het filosoferen met jou zijn er weer puzzelstukjes op hun plek gevallen. Dank je wel. Wij gaan elkaar wel weer tegenkomen ben ik van overtuigd. Fijne avond Dick.

– JW –

Dick heb ik leren kennen als een creatieve, eigen-wijze en bovenal effectieve gids. In totaal heeft Dick mij vijf sessies van drie uur begeleid … In de reeks afspraken heb ik kennis gemaakt met de wijze gereedschapskist van Dick wat o.a. bestaat uit zijn professionele ervaring, Systemisch Werk, NLP en wat ingekleurd is met zijn enthousiaste, nieuwsgierigheid, scherpzinnigheid en humor. Ik beveel Dick aan iedereen aan die een urgente vraag op een diepgaande manier wil onderzoeken en integreren.

– LK –

Nogmaals dank je wel voor je coachende, invoelende, lieve, begeleidende inbreng afgelopen woensdag. Ben er nog de hele woensdag en donderdag mee bezig geweest in mijn hoofd, en had gisteravond het gevoel dat één en ander landde, waarna de rust kwam. Weer een stapje vooruit op de wiebelbrug … Aan de gezellige keukentafel bij Dick thuis kwam als vanzelf mijn verhaal naar voren, daarbij gesteund door de begeleiding, vragen, antwoorden en eigen ervaringen van Dick. Stap voor stap wandelden we op gegeven moment letterlijk door de keuken heen en weer, om de tijdlijn van mijn levenspad en ervaringen middels gele memo’s op de vloer te plakken. Dit bood een aantal nieuwe inzichten, waarbij niet alleen mijn verstand of gedachten, maar vooral mijn gevoel aan de oppervlakte kwam. Confronterend, maar daarom juist zo mooi. Hierna zijn we heerlijk wezen lunchen bij strandpaviljoen Zilt aan zee, ondertussen kletsend over de dingen die me zo bezig houden … Na de koffie zijn we naar begraafplaats Westerveld gereden, een emotionele plek. Bij de beukenhaagjes hebben we stil gestaan bij de plek van mijn vader, en allerlei herinneringen schoten door me heen. Bijzonder hoe ik de rust van Westerveld om me heen voelde, maar tegelijkertijd ook de onrust in mijzelf. Met recht een geslaagde dag

– FR –

Hoe geef ik woorden aan ‘iets’ wat niet in woorden uit te leggen is? ‘Iets’ wat voor een kantelpunt in mijn leven heeft gezorgd. ‘Iets’ waardoor ik niet alleen maar naar achter, maar ook naar links, rechts en vooral vooruit kan en durf te kijken. Dat ‘iets’ is mijn ‘Eigenwijs op Weg dag’ geweest…en eigenlijk vooral Dick. Ondanks dat ik het (bijna) onmogelijk vind om op papier te zetten wat die dag voor mij heeft betekend doe ik toch een poging: Het doel van de dag was om na te gaan waar ik nu in mijn leven sta, waar ik naartoe zou willen en wat ik daarvoor nodig heb. De bestemming van de dag mocht ik (net als het doel) zelf kiezen en ik koos voor Egmond aan Zee. Zon, zee, het geluid van de golven, de ruimte om me heen en met mijn voeten in het zand. Een mooie plek om met mezelf aan de slag te gaan. Dick haalde me op in zijn Porsche uit 1984. Achterin een koeltas vol met lekkers. Onderweg naar Egmond heb ik in de auto mijn verhaal/verleden huilend gedeeld. Zijn oprechte, meelevende, open minded, nieuwsgierige, oordeel loze reactie deed me meer dan goed. Ik realiseerde me dat het eigenlijk voor het eerst was dat iemand naar mijn verhaal vroeg. Ik voelde me uitgenodigd om het te delen en dat deed ik dan ook, delen. Samen ‘wandelden’ we door mijn verhaal heen. Ik liet hem tijdens die wandeling zien waar ik vandaan kom en wat dat met me gedaan heeft, de kilo’s aan bagage die ik omgehangen heb gekregen en nergens af kan geven. Ik voelde me gezien en gehoord en dat deed me heel erg goed. We zijn in Bakkum gestopt en op een hele mooie plek hebben we onder de bomen in het zonnetje geluncht. Daarna zijn we doorgereden naar Egmond. Al wandelend met onze voeten in de zee hebben we veel gepraat. Vooral waar ik naartoe wil. Het gesprek vond ik zo mooi, zorgde voor nieuwe inzichten en opende nieuwe deuren. Het kwam zo binnen dat ik gebeurtenissen heb kunnen afsluiten, bagage heb kunnen afgeven en nu weet wat ik nodig heb. Drie zinnen spelen sindsdien als een mantra in mijn hoofd af. De eerste is “Mijn leven is van mij”. De tweede is “Maak van jullie probleem niet mijn probleem”. En de derde is “Wat wil IK”. Die zinnen hebben voor mij een grote rol gespeeld gedurende die dag en ook voor een kantelpunt gezorgd. Daar ben ik ontzettend dankbaar voor. We hebben de dag afgesloten met een heerlijk diner bij een fijn restaurant, met de avondzon op ons gezicht. Daarna nog even door het centrumpje gewandeld waar Dick een neptattoo van een dol-fijn nam, haha. Tijdens de terugrit was er een prachtige zonsondergang en hebben we als twee boefjes even goed het gaspedaal van de Porsche ingetrapt. We genoten beiden. Kortom, ik voelde me gezien, gehoord, gewaardeerd, gesteund en dat had ik echt nodig. Het heeft me energie en hoop gegeven en het was één van de waardevolste dagen uit mijn leven.

– MK –

Een dagje op pad met Dick … staat garant voor een dagje vragen, (onder)zoeken en vinden; maar ook voor verbinden, verdiepen en verbreden. Dick heeft mij geholpen om het een en ander in perspectief te plaatsen en heeft mij door de juiste vragen te stellen meer inzicht gegeven in mijn werk en leven. Geen zaken die mijn wereld op hun kop hebben gezet maar juist aandacht voor de nuances die ik uit het oog was verloren en die weer aanscherpen en oppoetsen. Alsof er na een voorjaarsschoonmaak weer een frisse wind door mijn hoofd waait; een heerlijk gevoel. Dank Dick!

– KZ –

Wauw, wat een FANTASTISCHE dag hebben wij samen beleefd! Zoveel diepgang en openheid voordat wij in Lemmer waren, waarbij er al veel krachtige oplossingen boven kwamen borrelen. Iedere keer weer wist je precies de juiste snaar te raken, de goede vraag te stellen. Vaak was het nodig om wat extra gas te geven om wat hobbels te nemen; dit resulteerde in wat confrontaties die nodig waren om nog dieper in het leven te duiken. Jouw bruisende energie en humor waren heel aanstekelijk. Wat hebben we een lol gehad! Dit maakte sommige zware onderwerpen wat luchtiger en beter behapbaar. Jij regisseerde mijn pad, hield de doelen die ik vooraf gesteld had goed in de smiezen en zorgde ervoor dat ik toch zelf de regie in eigen hand hield. Een mooie proactieve houding was hiervan het resultaat. In al die jaren dat ik psychische hulp heb gekregen, is er nog nooit iemand geweest die zo doortastend, verdiepend, intuïtief en vol humor aan het werk ging als jij! Jij kunt zoveel verschil maken in iemands leven door te leren kijken vanuit andere eigenwijze perspectieven, dit gun ik iedereen die op wat voor manier dan ook vast loopt. Jij beantwoordt jouw reacties vaak “met een glimlach”, maar gister heb ik de hele dag met een grote grijns (en af en toe een traan) beleefd. Duizend maal dank voor deze dag met een dikke gouden rand en zeker weten tot een volgende keer.

– KV –

Rond 10 uur kwam de Porsche van Mobiel Dick, voorrijden. De koffie had ik net klaar! Het was prachtig weer, dus de koffie dronken we in de tuin. Dick pakte al snel zijn tablet erbij. Wat gaaf, hoe hij de opzet had gemaakt voor ons dagprogramma. Vandaag ga ik opzoek naar: MEZELF! Wie ben ik nu eigenlijk? Net 51 jaar geworden … maar met een geschiedenis van verschillende DSM-diagnoses kan dit soms nog steeds een issue zijn … En waar start je, op zoek naar jezelf? Bij mijn geboorte! In dit geval, bij mijn geboortehuis. Vervolgens mooi toeren en via binnendoor weggetjes, langs het IJsselmeer daalde verschillende inzichten neer. Mooie gesprekken en stof tot nadenken. Lunchen gaan we op de Zaanse Schans: Een pannenkoek. En natuurlijk even smeren met de stroop op de servetjes! Bij vertrek bij de Schans kan ik het niet laten de foto te kopen! Mooi cadeau voor Dick! Een mooi souvenir: kan hij terugkijken op een dag vol plezier! Nou alleen plezier is het niet … ik pink af en toe wel een traantje weg … maar ook dat mag er zijn! We rijden door op onze weg. Als Dick weer even stopt met rijden, wordt het tablet weer gepakt. Schrijft weer iets op wat ik later weer uit kan gaan werken. Super doet hij dit! Aan het einde van de dag, heeft hij een mooi document met krabbels, afbeeldingen/ foto’s en noem maar op. Een mooi overzicht van de hele dag en opgehaalde antwoorden of uitdiepingsvragen over mijn start vraag. Een inzicht wil ik nog hier nog wel delen: Dick vroeg zich af of ik wel op de juiste plek sta … vanuit de stamboom gezien dan. Ik heb 2 zussen. 1 ouder en 1 jonger. Ik ben dus de middelste. Echter: mijn ouders hebben als 1e kind nog een zoon gekregen. Die heeft helaas maar een half jaar geleefd. Dick vroeg zich dus af: Ben je wel de middelste van 3? Of ben je de 3e van 4? Dit hebben we via een familie opstelling uitgewerkt. En inderdaad gaf dit meerdere inzichten en voelde de 3e plaats van 4 goed en warm aan. Weer thuis, koelbox qua drinken leeg: snoep over gehouden voor het thuisfront van Dick! Het was een TOP DAG! Werkelijk een onwijs bijzondere dag gehad. Nogmaals heel erg bedankt Dick!

– PK –


Ik ben zo trots en vooral ook zo dankbaar voor het feit dat ik dit werk mag doen. Het coachen en begeleiden van prachtige mensen. Mensen waarbij het soms even niet over rozen gaat – net zoals bij jou en mij – of het meedenken over de realisatie van dromen die een frisse, heldere, onafhankelijke, kritische, positieve blik goed kunnen gebruiken.

Het lijkt me overbodig (en onwenselijk) om nog meer positieve referenties op te nemen. Mijn enige ongevraagde advies luidt, als het je past … ervaar het zelf!

NB.
Zijn er dan geen “negatieve ervaringen”?
Nee (nog niet😉) … en anders zou ik je ook dat zeker laten weten.