Visie

Mijn visie op het coachen & begeleiden van mensen is glashelder en gebaseerd op een viertal eigen merken: Eigen(wijs)heid, BG-leiding, het Hier-&-nu venster én Mobiel Dick.

Anderen “kietelen” stappen
voor henzelf te zetten.

Wat jouw uitdaging ook is – een probleem, een wens of een ambitie – ik ben er van overtuigd dat de allerbeste antwoorden in jezelf (verscholen) liggen. Dat zijn immers de antwoorden die precies bij jou passen.

Ik zie het als mijn missie om desgevraagd deze eigen wijsheid aan te boren en mede vorm te geven.

Kwaliteit, eenvoud en plezier met diepgang zijn daarbij mijn leidende pricipes.

Met een glimlach.

Eigen(wijs)heid™

Wijsheid is voor mij het resultaat van doorleefde kennis en ervaring. Eigenheid is de dingen zo doen, zodat ze optimaal bij jou passen. Eigen(wijs)heid™ is de combinatie van die twee en daar je werk én je merk™ van maken. Jazeker, en dat vraagt soms ook om een scheutje eigenwijsheid.

BG-leiding™

Optimale coaching is een complexe afwisseling van leiding geven en begeleiden. Ik vergelijk het graag met een groep motoren.

Soms rij ik even vooraan om het tempo of de richting aan te geven. Ik doe dat het liefst zo kort en zo min mogelijk.

Vervolgens laat ik me weer afzakken om het peloton te kunnen overzien, aan te moedigen en te vertrouwen op de kwaliteit van ieder individu.

Hier-&-nu venster

Droom je graag en ben je vooral in de toekomst? Ik herken dat regelmatig bij mezelf. Het kan ook zijn dat je (te) veel met het verleden bezig bent en/of van nature eerder wat beren op de weg ziet.

De coaching en begeleiding is erop gericht om zoveel als mogelijk in het hier-&-nu te zijn en te leven.

NB. Het eeuwig durende hier-&-nu!

Mobiel Dick

Het liefst ga ik samen met jou in de auto op pad. Bij voorkeur zelfs een hele dag. Volop de tijd nemen voor elkaar. Voor ons uit staren en kletsen over wezenlijke zaken.

Met een helder doel voor ogen waardevolle bestemmingen aandoen. Op jouw initiatief natuurlijk. Genieten van een lekker hapje en drankje onderweg. En ondertussen de onderste steen boven krijgen m.b.t. je vraagstelling.

Het toppunt van diepgang, meters maken en samen genieten.

Gewoon anders

Misschien is dat wel de essentie van hoe en wat ik doe. Mensen anders laten kijken – gewoon anders – zodat ze (ook) andere dingen zien en waarnemen. Uiteraard met onverwachte resultaten tot gevolg.

Not knowing, not judging & not willing

De ultieme uitdaging voor iedere goede coach en deelnemer … samen onderzoekend op pad.