Maandelijks archief: juni 2013

1 juli 2013 … we gaan van start!

Het voorbereidende werk zit erop. Een pittige klus die ook de nodige avond- en weekenduren heeft gekost. Dank aan alle betrokkenen.

Het “echte” werk kan nu beginnen … mensen begeleiden naar indrukwekkende en waardevolle resultaten. “Simpelweg” door hun eigen wijsheid aan te boren en daarbij onze luister- en procesvaardigheden in te zetten.

Er zal de komende periode veel te doen zijn op en rond het schoolplein … wat dacht je van een officiële opening van de school !? We houden je uiteraard op de hoogte!

Denk en reageer lekker mee …
Een trotse schooldirecteur.

Visie en missie

deschoolvooreigenwijsheid is een beetje “rare” school. Dat past gelukkig goed bij de naam.

Je gaat naar deze school als je op zoek bent naar een antwoord op een vraag. Een antwoord waarvan je – diep – van binnen weet dat je het zelf al weet. Het best mogelijke antwoord in jouw specifieke situatie. Je hoeft het je zelf alleen nog maar bewust te worden en verder vorm te geven. Dat geldt zowel op team niveau als op individueel niveau.

In de “grote kast op de gang” liggen daarom vooral luisterende oren, vele vragen, oefeningen en opdrachten. Nauwelijks antwoorden en plannen. Stapels respect, begrip en (on)geduld. Posters met “zelluf doen”, CD’s met “Ik hou van mij” (Harrie Jekkers) en nog maar enkele schoppen onder de kont … die gaan blijkbaar hard.

Natuurlijk kun je terecht met vragen richting een nieuwe baan, hoe kan ik mezelf bijstaan in mijn ziekte, ben ik een ondernemer, wil je onze heisessie begeleiden, het MT coachen of gewoon eens even een tijdje meelopen, meewerken en jouw visie geven.

Inspiratie en focus

Seats2meet – zeker in Utrecht – is sowieso een inspirerende plek. En tijdens de Monday Meetup is het helemaal TOP. Volop bedrijvigheid, gratiez eten & drinken en ook nog een boeiende workshop. Borrel toe. Netwerken is nog niet zo vervelend.

Ik koos voor “effectief ondernemen”, want na bijna 14 jaar moet je wel de scherpte bewaren natuurlijk. Mooie deskundige workshop van Marian van Rijn en Manon van Gestel. Aanrader. Ouderwets lekker focus kunnen aanbrengen in mijn “droomklant” en werkwijze.

Kort samengevat:

  • Mijn droomklant is een “topper” die écht iets wil. Een fundamenteel resultaat.
  • Een topper is een vermogend iemand, of een sporter, of een ernstig zieke persoon, of een zakenman m/v, of misschien wel … “jij”!
  • 1-op-1 coaching … wandelend langs het strand, bakkie koffie, geboorteplaats bezoeken en andere belangrijke plekken … diepgaande gesprekken
  • Op die wijze opnieuw geschiedenis schrijven … om weer volledig en vanuit eigen kracht in het eeuwig durende nu te zijn … om aan een waardevolle toekomst te werken.
  • Meer of minder ontmoetingen, afhankelijk van nut en noodzaak. Dromen daadwerkelijk realiseren. Big hug. SMS, mail, bellen op (on)regelmatige basis. Vrienden voor het leven.

Met dank aan Manon en Marian. Complimenten. Tot ooit …

Dromers, denkers en doeners …

De eerste bouwvergadering zit erop. Gekkenhuis. En dat terwijl we nog volop met een geschikte locatie bezig zijn. Best een klus om zo’n vergadering voor te zitten. De één wil bij wijze van spreken al de schep de grond in steken en de ander fantaseert of “in de Noordzee” niet de beste plek is.

Mijn TIP:
De basis is respect. Benoem in het begin vooral de overeenkomsten en het gezamenlijke doel. Iedereen weet … deze klus klaren vraagt om samenwerken. Samen werken. Een mooie rol om dat te faciliteren.

Deze Tweet … werd het net niet

Hij stond al klaar, keurig afgemeten op 140 karakters. Ik hoefde alleen nog maar op “Tweet” te drukken …

                Maandje Australië .. lekker wat afstand nemen.Kado aan mezelf.
                Meiden de deur uit,opa,14 jr eigen(wijs)heid.Strax voor jullie. Juni voor mij!

… maar mijn maatje downunder ging zelf half juni op vakantie. Jammer, zelfs een beetje balen. Marcel en ik hebben samen de iPad App “Jouw Avontuur” gemaakt, samengewerkt bij BSO, kaasfondue ontdekt en heel veel meer beleefd … maar nog nooit in Australië. Dat feestje is nu uitgesteld tot de Formule-1 races 2014 in Melbourne.

Achteraf kreeg ik door deze “no-go” de kans om directeur van deschoolvaneigenwijsheid te worden en blesseerde Marcel zijn arm met Freeform Martial Arts. Verder op zich een buitengewoon gezonde sport, maar hij moest zijn vakantie wel uitstellen …

Sommige zaken zijn niet te plannen en voor al het andere is het wijs om toch een slimme poging te doen. Een praat-plan, een plan om van af te wijken … en een plan om waar te maken.

Beroemde Van der Vlugten

Professioneel en talentvol kunstenares Annet maakte voor mij het onderstaande drieluik. Een unieke variant van “Het beeld uit de steen bevrijden”. Mijn basisvisie op verandermanagement en het begeleiden van mensen. Er hangt dus een echte Van der Vlugt op kantoor … met heel veel dank!

3-luik

Bram, de enige echte Sinterklaas. Willem, burgemeester van Amsterdam van 1921 – 1941 (“van der” voor het gemak maar even vervangen door “de”). Neef Dick, psychosociaal hulpverlener te Groningen. Bart, zijn vader mijn oom, tekende voor Godfried Bomans.

En dan nog ik zelf … zelfstandig ondernemer, begeleider van mensen richting hun doel, trainer, coach … huidige directeur van deschoolvooreigenwijsheid … eveneens wereldberoemd in bescheiden kring.

21 juni … het is zomer!

21 juni, het astronomische begin van de Zomer. De langste dag.

In de begeleiding vanuit CC&C Creative Consultancy & Coaching (zie www.eigenwijsheid.nl) de periode om te “bloeien”. Nadat we vanaf 21 september stevig hebben “gestoeid” (met ons zelf, op zoek naar de kern?), tijdens de winter hebben “gesnoeid” (maak het klein, met de focus op vakmanschap m/v) was het in de lente tijd voor “groei” en focus op de markt.

Alles is er nu klaar voor, de BloeiWijzer vorm gegeven … doe en geniet … op gepaste, astronomische en geheel eigen wijze!

Leuke reacties op mijn nieuwe rol … dank!

Direct na de LinkedIn-“publicatie” van mijn nieuwe rol als schooldirecteur ontving ik diverse leuke reacties. Hamvraag blijkt te zijn, zelfs in dit digitale tijdperk: “Waar is het?”. Ik begrijp dat jullie je (klein)kinderen massaal bij mij op school willen stationeren … maar dat is op dit moment nog niet mogelijk.

Er zijn nog een aantal hele goede – en zuivere – redenen waarom we de locatie nog niet bekend willen maken. Bovendien volgen jullie mijn berichten nu met extra aandacht. Waarvoor dank.

Belangrijk voor u om te weten:
Het schooldirecteurschap is vooralsnog geen fulltime baan, dus als jullie nog een professionele en door de wol geverfde begeleider van mensen kunnen gebruiken … laat het me weten!

16 minuten voor 10

Heb jij ook iets met getallen? Die bepaalde combinaties die min of meer “heilig” voor je zijn. Bijgeloof natuurlijk, maar dan wel met een prettige werking. Uiteraard eindigt mijn staatslot altijd op 13. Immers 12 is de perfectie en dan ben ik er zelf ook nog. 12 + 1 = 13.

En als ik aan het werk ben en ik kijk “toevallig” op mijn horloge … en het is 16 minuten voor 10 … dan word ik een beetje extra vrolijk. Om 16 minuten voor 10 is het namelijk 9:44 uur. En dat staat ook achterop mijn trots … mijn trackday-auto-in-wording. Een Porsche 944 uit 1986. Ja, zo’n lelijke, ja. En ik vind hem prachtig. Race licentie gehaald om mijn vaardigheid te verhogen. Deskundig advies van Harry www.raceforfun.nl ingewonnen. Genieten, zelfs in de file. En als je ooit nog eens betaalbaar wilt racen, bel Harry!