Illusie armer … maakt me een beetje rijker?

staatsloterij_lot_02Van huis uit ben ik een echte gokker. Dag en nacht kaarten, af en toe casino en bijna maandelijks wel een lot. Een staatslot, een kraslot, een miljoenenspel en meer. Mijn laatst gekochte lot zit in mijn portemonnee. Op 10 oktober aanstaande is de trekking.

Het is een beetje als iedere andere verslaving. Drank, drugs, etc. Op heel eenvoudige wijze kom je in een situatie waar je denkt te willen wezen. Andere mannetjes en vrouwtjes profiteren hier gretig van. Inclusief de staat.

De omzet van de Staatsloterij schommelt rond de 800 miljoen euro en loopt heel lichtjes terug. Er is in 2012 481 miljoen aan prijzengeld uitgekeerd. Lotto en Super Lotto leverden 46 miljonairs op, zo melden zij zelf (in welke periode?).

De consumentenbond onderzocht enkele jaren geleden de kans om miljonair te worden met een loterij: Staatsloterij 1: 10 miljoen, Lotto 1:49 miljoen en de Postcodeloterij 1:100 miljoen. Nederland telt zo’n 191.000 “dollar” miljonairs. Samen hebben ze 396 miljard dollar te besteden. Slechts 149 huishoudens hiervan hebben een vermogen van meer dan 100 miljoen. Jan Modaal heeft een bruto inkomen van € 2.560,- per maand.

Ik stop met deze illusie. Natuurlijk zal de verleiding zich aandienen. Net als die ene sigaret en dat ene slokje. Ik ben er (bijna) klaar mee. Ondanks de verleiding, ondanks die illusie is er (te) vaak ook die desillusie. Een kleintje weliswaar, maar toch. Je knoopt jezelf op. Uiteraard wens ik alle gokkers – inclusief mijzelf voor aankomende donderdag 10 oktober – heel veel succes. En besteed je winst waardevol! Enjoy.

Mooie slogan: “Ga toch krassen, dan doe je nog eens wat” … ik kies voor “Opkrassen”.

Met een glimlach,
Krasse Knar.

Dit bericht is geplaatst in EW-tje. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *